May 15, 2012

'Thank You Cikgu! Giveaway by Mala Nasohah'



jom join GA ni pulak blogger tercinta..
Alhamdulillah masih bernyawa dan berkesempatan untuk tempek kan diri aku dalam GA ini.
nak join ? klik bawah ya blogger !

Thank You Cikgu! Giveaway by Mala Nasohah

Masih…jelas diminda…
Bisikan suaramu memanggil…
Di situ langkahku bermula…
Mengejari cita kau di sisi….
Lantas ku utuskan lagu untuk menyatakan
Terima kasih…

Terima kasih guru…
Kerna hulur tanganmu…
Ku menghargai setulus jiwaku…
Bicaramu guru kan ku ingat selalu
Menjadi azimat hingga ke akhirnya…

Guru… ibarat pelita…
Sentiasa menyinar kamar hidupku…
Guru…kau pewaris ilmu…
Mendidik diriku…hingga ku berjaya.. ..
Lantas ku utuskan lagu untuk menyatakan
Terima kasih…

Terima kasih guru…
Kerna hulur tanganmu…
Ku menghargai setulus jiwaku…
Bicaramu guru kan ku ingat selalu
Menjadi azimat hingga ke akhirnya…

Andai diberi peluang
Inginku terbang tinggi di awangan…
Kan ku petik bintang-bintang…
Ku jadikan hadiah untukmu…
Moga Tuhan merahmatimu…
Terima kasih…

Terima kasih guru…
Kerna hulur tanganmu…
Ku menghargai setulus jiwaku…
Bicaramu guru kan ku ingat selalu
Menjadi azimat hingga ke akhirnya…


ok..tu adalah guru BM n SENI aku...
diorang sekarang aku pasti happy giler tgh ready nak sambut baby..haha...
ok no more talk...
aku nak ucapkan jutaan jutaan terima kasih diorang tak pernah kesal mengajar aku..wah macam mana aku tau nih...haha..hrap mcm tu lah kan...
terima kasih cikgu cikgu
selamat hari guru cikgu
pagiku cerahku
matahari bersinar
kugendong tas merahku di punda..
selamat pagi semua
kunantikan dirimu di depan kelasmu menantikan kami
guruku tersayang
guruku tercinta 
tanpamu apa jadinya aku
tak bisa baca mahupun tulis bahkan mengerti banyak hal 
guruku terima kasih
nyatanya diriku selalu buat mu marah
namun segala maaf kau berikan.


pergi sekolah ucap selamat pagi
terima kasih sekali lagi

guru itu sebagai panduan
sesungguhnya aku tengah kerinduan

main bola mesti kalah
aku teringin nak pi sekolah

saya suka makan bergedil
saya ni pelajar yang degil

alamak ! terlupa kena tag hamba Allah pulak...mesti korang pun ada cikgu kan..mai lah join..jangan malu jangan segan nah...

ok..full stop !
alhamdulillah itu sahaja yang mampu aku taburkan di entri ini..hehe..sekian..
assalamualaikum
syukron

2 Putih-Hitam:

cikfifa said...

assalamualaikum syifaa. 1stly, thankie yea for da tag. sangat suwet muwet gituh. hhaha. nice entry dear. selamat hari guru sedunia. <3 ;))

Mala Nasohah said...

Thanks sudi join :)