May 15, 2012

Segmen : Kenangan Bersama Guru


ok..esok hari guru..serius aku rasa nak p sek nk p jumpa cikgu2..nak p duduk kat tapak perhimpunan tgk diorang nyanyi cikgu2 aku sporting tau..aku sayang cikgu2 aku..

sesunggunya banyak sekali kenangan aku bersama guru pahit mahupun manis.
korang nak share ceritera korang tak ? nak ?
pakat mai la tag ni depa nih buat segmen hari guru kot..best wey...
klik bawah !
Segmen : Kenangan Bersama Guru


assalamualaikum. wahai hadirin hadirat sekalian sempena hari guru ni aku terserempak dengan segmen ini di tengah jalan dashboard aku. so apa lagi teringin lah nak join a.k.a nak share sedikit kisah alam persekolahan bersama guru guru aku. masyaALLAH sesungguhnya aku amat merindui diorang.
aku nak share time study math dulu kan kepala aku ni besa di luku oleh cikgu kesayangan aku tapi itu hanya lah senda gurau antara guru dan pelajar nya. hakikatnya aku bahagian ada guru seperti dia apabila aku alpa apabila aku lalai apabila aku jatuh dia bangun untuk kuat kan aku dia datang untuk bersam dengan aku. terima kasih cikgu math aku. aku ni lepasan spm then keputusan math aku hanyalah KEPUJIAN aku kurang puas hati aku nak CEMERLANG..setelah kucapai slip keputusan itu air mata aku meluncur tanpa kusedari hakikatnya aku sedang memujuk hati supaya dan cikgu math aku dah cakap sebelum aku ambik slip itu tahniah, keputusan kamu not bad. tapi apa kan daya manusia tak pernah bersyukur dgn apa yang dia dapa (kata kat diri sendiri) sebab aku minat math..aku sayang math..tapi usaha aku masih tidak cukup untuk memberi peluang kepad aku untuk berjaya dalam bidang math. then, ketika aku menangis dikelilingi rakan rakan cikgu math aku datang kepada ku memberi kan kata semangat dan memberikan pelukan kasih sayang..muahaha...terima kasih cikgu...namun aku hanya mampu berdiam diri..aku bahagia ada guru seperti cikgu math aku ni..cikgu math aku cun..hehe..mayb cukup sampai di sini sahaja aku coret pasai cikgu math aku..insyaALLAH aku akan buktikan aku akan berjaya suatu hari nanti cikgu..wait and see me cikgu...
cikgu...saya dah takda di sekolah..saya nak ucapkan selamat hari guru ni cikgu...cikgu...saya sayang cikgu...terima kasih di atas teguran dan tunjuk ajar selama ini cikgu. ok sudah. takmau cakap banyak dah. sesungguhnya aku tacink ketika mencoret entri ini. aku rindu akan semua guru guru ku. 

aku ni kaki bangku
terima kasih cikgu..

hari hari mandi sungai
jasamu dihargai

k bai..assalamualaikum.

1 Putih-Hitam:

Dieyna said...

terima kasih join segmen... Cikgu sporting murid excited nak pi belajor kan