February 01, 2012

Angau Si Penjual Burger 1

Seorang pelajar Tingkatan 5 dan menuntut di Sekolah Menengah Teknik Sungai Petani 2...
 

Seorang yang pendiam + pemalu tetapi bila sudah dikenali maka jadilah = seorang penghibur...
 

Seorang yang berpakaian ala - ala muslimah gitu...

Tudung yang berbidang 60 menjadi pilihan nya...


Lupa pulok doh..nama nya ..
Zahrah Anati..

Pada suatu hari Anati dan keluarga tersayang singgah sebentar di gerai burger bapa saudara nya...


Best burger kat sini kata Anati...Tambah2 abang2 burger kat sini kiut miut la katakan..hehe..:)


Setelah sekian lama Anati sering berkunjung ke gerai burger itu...
 

Anati terjatuh hati akan seorang penjual burger di situ...

Anati berniat untuk mengenali si penjual burger itu...Si penjual burger itu tak ada lah sehensem #AORAN AZIZ pun or #REMY ISHAK...
cuma....alhamdullillah sempurna segala2nya....


Anati memberi gelaran Mat Burger kepada si penjual burger yang hensem + smart + comey di mata nya itu (bila nafsu dah menguasai apa kan daya)
sementara untuk mengetahui nama sebenar nya...
 

Semenjak itu...
Mat Burger lah sentiasa di ingatan Anati...
Mat Burger lah sentiasa di hati Anati...
Mat Burger lah yang di war - war kan Anati..
Mat Burger lah di canang -canag sana sini...
Mat Burger lah menjadi bahan bualan Anati...
Mat Burger lah di mata hati Anati..
SEGALA - GALANYA MAT BURGER !!!


______________________________________________________________________



Hurm...ketika Anati sedang berfacebooking...Anati ternampak salah seorang rakan si Mat Burger ni sedang mengonline kan dirinya..


erk...tanpa berfikir panjang...Anati yang pemalu + pendiam ini telah berubah sekelip mata dengan menghantar chat kepada si rakan Mat Burger itu dan menyampai hasrat nya untuk mengenali

Mat Burger itu....lalu si rakan itu pun membalas chat itu dengan berkata....


J E N G ! J E N G ! J E N G ! J E N G !



" wokey, nanti bgtau Pak Su nah...dia adjust2 kan "



" wei, tak payah la bgtau Pak Su aq, jangan nah ! "
  balas Anati dengan rasa takut ni la xfikir panjang punya orang xfikir side effect langsung la minah ni ikut perasaan ja kan si Anati ni...





CHAT ANTARA MEREKA BERDUA TERGANTUNG DI SITU ..


Si rakan
Mat Burger itu telah mengoffline kan diri pulak...hehe...:)

Ketika Anati sedang usha - usha facebook Pak Su nya ...


Anati terlihat email belog gerai burger Pak Su nya itu...iaitu tempat kerja si Mat Burger jantung hatinya itu...

Setelah nampak link itu apa lagi yang Anati lakukan kalau x klik link itu dan mengunjungi belog gerai burger Pak Su nya itu...


Lalu ketika enak melayan belog itu terpapar gambar - gambar gerai burger itu...


" mesti ada gambar Mat Burger punya nih ",  Anati mengelamun sebentar.


Sekain beberapa minit Anati di belog itu baru lah terlihat gambar si pujaan hatinya itu di tepi belog ini yang sedang melaksanakan tugas...huhu...gumbira hati si Anati nih kawan - kawan..




waaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh !




yes ! yes ! yes !


ini lah kata - kata yang di lontarkan oleh Anati ketika melihat gambar itu kerana di bawah gambar itu tertera nama sebenar Mat Burger...senyum lebar si Anati ni..




" Mat Burger
 yang digelar nya itu bernama 
" Akif "
...sedap kan nama tu...:)


Anati semakin hari semakin angau....lebih parah apabila mengetahui nam sebenar Mat Burger itu..


 A K I F ! A K I F ! A K I F !



Bersambung.......


Belum tamat...ikuti kisah ini...dan nantikan adakah angau or igauan si minah Anati ini akan jadi kenyataan or ditolak or 
terputus di tengah jalan...hmmm...
nantikan ya kawan - kawan !

4 Putih-Hitam:

shazika said...

best cter ni. cepat lah smbung.. huhuhuhu

iyka said...

best la..suke citer nie..bila nak smbung nieh..hehe

Pahlawan Seven said...

★★★★★
5 star!
bile smbungan?huuu


-kawanmatburger

Eera Shera said...

best2..cite betul ke rekaan ni..

suka nme akif tu hehe..

anati cuma manusia bese yg cuba mengisi kekosongan hati..jgn terlebih suda ;)